Wat is hydrofobe coating?

Hydrofobe coating is een coating die heel dun wordt aangebracht op de lak en alle onderdelen van uw fiets. Deze coating kruipt in de poriën van de lak en zet zich vast.

Het is een vloeistof op basis van siliciumdioxide, een beproefd recept om materialen waterafstotend te maken. De contacthoek die het water met het oppervlak maakt, verandert hierdoor waardoor het water op het oppervlak blijft liggen in druppelvorm en er snel weer zal afglijden gezien deze zich niet kan hechten.     
Een hightech middeltje dat lowtech zelf aangebracht kan worden.     
Een flesje van slechts 15 ml is genoeg voor een complete fiets inclusief de wielen!                                                                                       

Wilt u het liever laten aanbrengen door Probikcare? Neem dan contact met ons op.         

Het grote en toch wel belangrijke verschil is dat wij de coating aanbrengen met een airbrush pistool, waardoor elk moeilijk te bereiken plekje voorzien zal worden van een laag coating.

 

Hoe werkt het in de praktijk? 

U kan dit zelf doen of laten doen door Probikecare. Het begint allemaal met een super schone en ontvette fiets. Het stappenplan ziet er als volgt uit:

 • Fiets heel goed schoonmaken!
 • Ontvetten
 • Coating aanbrengen (zelf met een wattenschijfje of bij Probikecare met een airbrush pistool)
 • Uitpoetsen
 • 12 uur laten drogen en hierna 48 uur niet in contact komen met water. 
 • Minder poetsen is meer fietsen!
 • Om de levensduur van de coating te verlengen, kan u eventueel een speciale shampoo gebruiken bij het poetsen en/of een speciaal ontwikkelde saelant gebruiken.

Probikecare verkoopt via de webshop de doe-het-zelf pakketten met alles wat u nodig hebt om uw fiets(en) thuis te behandelen.

Laat u het liever aanbrengen door Probikecare, dan kunt u contact opnemen om een afspraak te maken.

 

Prijzen van de hydrofobe coating door Probikecare aangebracht met een airbrushpistool:

 

- Koersfiets en MTB hardtail goed gereinigd of nieuw                              150 euro 

- Fully en Elektrische fiets goed gereinigd of nieuw                                   200 euro 

- BMX fiets goed gereinigd of nieuw                                                              100 euro 

- Kinderfiets (tot en met 24 inch) gereinigd of nieuw                                  100 euro 

 

Het is ook mogelijk om scooters, motoren, quads en auto´s te coaten. (Prijzen op aanvraag.)

Ook kan de fiets opgehaald en terug gebracht worden, hiervoor vragen we een vaste verplaatsingskost van 1,10 euro per km of in overleg kan ook de fiets op locatie gecoat worden.

 

Hoe gaan wij te werk?

De fiets wordt volledig ontvet en daarna helemaal gecoat met het airbrush pistool, zodat we in de kleinste hoekjes geraken.

Indien de fiets niet voldoende is gereinigd zoals afgesproken bij het afleveren, zal een eventuele meerprijs aangerekend worden voor het extra schoonmaakwerk.

Na het aanbrengen moet de fiets 12 uur drogen en mag deze niet gebruikt worden, ook de volgende 48 uur mag de fiets niet nat worden.

 

Zijn er nog verdere vragen of wenst u een afspraak te maken, neem dan gerust contact met ons op.

 

Veelgestelde vragen:

 

 • Mijn fiets gaat reeds een 4 tal jaar mee, is het dan nog aangewezen dit product te gebruiken?
  Antwoord: Ongeacht de leeftijd van uw fiets is de coating een absolute meerwaarde. De glans van glansgelakte oppervlakten zal terug intenser worden en in het geval van een matte lak zal de coating de kleurdiepte herstellen en daarna beschermen.

 

 • Is dit product ook geschikt voor mat carbon?
  Antwoord: Jazeker, ook carbon heeft altijd een vorm van lak of hars om het te beschermen tegen UV stralen, daar kan de coating zonder problemen op aangebracht worden.

 

 • Hoeveel keer kan ik met 15 ml een volledige fiets behandelen en hoeveel keer per jaar is dit nodig?
  Antwoord: 15 ml is voldoende voor 1 fiets volledig te behandelen, de coating wordt zeer dun aangebracht en is zuinig in gebruik. Na het aanbrengen van de coating is de fiets voor een lange periode beschermt. Bij het correct aanbrengen van de coating en het onderhouden van de fiets met de Proteam Foam & Fix shampoo is een standtijd van 2 jaar zeker haalbaar.

 

 • Hoe breng ik de coating zelf aan?
  Antwoord:Dat kan op 2 manieren. Met een meegeleverde applicator of een airbrush. Bij de doe-het-zelf sets wordt een volledige gebruiksaanwijzing geleverd en er is een instructievideo te verkrijgen.

 

 • Ik heb geen wachtwoord om de instructievideo te bekijken.
  Antwoord: Na het bestellen van een complete Proteam Hydro Coating set krijgen klanten diverse bevestigingsmails. In één van die e-mails staat ook het wachtwoord voor de video. De video is dus alleen door klanten te bekijken.

 

 • Hoe lang blijft de coating zitten?

      Antwoord: Indien alle stappen correct gevolgd worden, zal de coating tot twee jaar zijn werk blijven doen.

 

 • Kan ik de fiets wassen en afspuiten met een hogedrukreiniger?
  Antwoord: Ja, dat kan. Een hogedrukreiniger heeft geen nadelig effect op de coating en indien bij het wassen de speciale onderhoudsshampoo gebruikt wordt, zal dit de werking van de coating ondersteunen. Dreft, Dasty en andere huis/tuin- en keukenmiddelen worden niet aangeraden.

 

 • Breng ik de coating op alle oppervlakten aan?
  Antwoord: Nee, de ‘zachte’ delen van de fiets namelijk: zadel, handvatten en banden worden niet behandeld. Ook de verende delen, aandrijflijn en schijfremmen van de fiets behandelen we niet. Verder brengen we de coating op alles aan.

 

 

Heeft u nog vragen of hulp nodig dan mag u ons steeds contacteren.